KFC Noord Europa ondertekent Europese DIERENWELZIJNSSTANDAARD VOOR KIPPEN

KFC België, Nederland, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland en Zweden tekenen de ‘European Chicken Commitment’, als stap om het dierenwelzijn in de gehele quick service restaurantketen te verbeteren.

KFC Noord Europa heeft zich vandaag als eerste quick service restaurantketen aangemeld voor het Better Chicken Commitment.  KFC heeft zich voor België, Nederland, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië en Zweden geëngageerd om te voldoen aan een zestal criteria die het welzijn van de kippen binnen de gehele KFC toeleveringsketen verbetert. Deze criteria zijn vastgelegd door een groep internationale NGO’s op het gebied van dierenwelzijn, waaronder World Animal Protection.

Al sinds 2003 heeft KFC een eigen wereldwijd programma voor voedselveiligheid, kwaliteit en dierenwelzijn, waarbij de toeleveranciers door onafhankelijke experts worden geaudit. KFC werkt met verse kip in de keuken waardoor herkomst en kwaliteit erg belangrijk zijn. Een hoge kwaliteit start met gezonde dieren. Daarom werkt KFC samen met de toeleveranciers in de pluimveesector en met NGO’s om het minimumniveau voor dierenwelzijnsnormen telkens verder te verhogen.

De nieuwe Europese standaard verbetert het dierenwelzijn onder andere door het aantal dieren per vierkante meter te verminderen, door de leefomgeving van de kippen te verrijken met natuurlijk daglicht, strooisel en zitstokken en door over te schakelen op een langzamer groeiend kippenras.

Ben Lauritz, directeur KFC Northern Europe, roept anderen in de sector op om ook in actie te komen: “Kippen zijn voor ons uiteraard enorm belangrijk en we vinden het dan ook onze verantwoordelijkheid dat het welzijn van kippen in de gehele keten verbetert. Daarom hechten we veel waarde aan het ondertekenen van deze European Chicken Commitment. We zijn als bedrijf afhankelijk van een gezonde en duurzame pluimveehouderij en we weten dat onze gasten dierenwelzijn belangrijk vinden. Daarom roepen we andere bedrijven in de sector op om mee te doen om zo gezamenlijk tot een positieve verandering te komen”.

Pascal de Smit, directeur World Animal Protection Nederland, is lovend over het besluit van KFC Noord-Europa: “Dit is een geweldige stap. Tientallen miljoenen kippen gaan hierdoor jaarlijks een beter leven krijgen. Wij verwelkomen het leiderschap dat KFC in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Ierland en het Verenigd Koninkrijk hiermee toont en hopen dat andere regio’s waar KFC opereert dit prachtige voorbeeld spoedig volgen. Wij zien ernaar uit om de samenwerking met KFC voort te zetten om wereldwijd het welzijn van kippen te verbeteren. Minstens zo belangrijk: we roepen andere quick service restaurantketens op om net als KFC Noord-Europa zich te committeren aan deze hogere dierenwelzijnsstandaard.”

———-

Over KFC Northern Europe

Als onderdeel van Yum! Brands heeft KFC Northern Europe nu bijna 80 restaurants in Nederland, Scandinavië en België. Iedere dag wordt onze Finger Lickin’ Good chicken door de KFC koks vers en met de hand bereid. Nog steeds naar het recept uit 1939 van onze oprichter Colonel Harland Sanders. Naast de focus op product en het verder uitbreiden van het aantal restaurants, is er in onze bedrijfsvoering veel aandacht voor de ontwikkeling van alle medewerkers.

Vind de dichtstbijzijnde KFC