FAQ

Algemeen

Is er een KFC-bezorgservice?

Onze KFC-producten zijn op dit ogenblik alleen verkrijgbaar in onze restaurants. Alleen daar kunnen we namelijk de uitstekende KFC-smaak garanderen. KFC heeft geen bezorgservice en werkt ook op geen enkele wijze samen met andere bezorgdiensten.

Ik wil graag een klacht indienen of mijn mening geven. Waar kan ik terecht?

Hoewel we altijd proberen onze gasten de beste service te bieden, kan het voorkomen dat je een klacht hebt. Vragen, klachten en complimenten kun je doorgeven via een speciaal formulier dat je hier vindt.

Waar vind ik internationale informatie over KFC?

KFC is onderdeel van YUM! Brands, Inc., een beursgenoteerd restaurantconcern, waar ook de merken Pizza Het en Taco Bell bij horen. Ons concern YUM! Brands Inc. is met meer dan 40.000 restaurants in meer dan 100 landen de grootste restaurantgroep ter wereld. Hier vindt u de website van YUM.

Zijn KFC producten halal?

De kipleveranciers van KFC in België zijn niet halal-gecertificeerd.

Productkwaliteit

Ik eet graag bewust. Waar kan ik informatie over de voedingswaarde van de KFC-producten vinden?

Gegevens over onze producten wat betreft voedingswaarde en allergenen vind je op elke productpagina op deze website.

Wordt bij KFC echt verse kip geleverd en verwerkt?

De smaak van onze producten is zo goed omdat we bij KFC enkel vers aangeleverd kippenvlees gebruiken. De verse kipstukken en kipfilet worden pas in het restaurant gemarineerd, gepaneerd en gefrituurd. Dat het kippenvlees niet verder verwerkt of in vormpjes gegoten is, kun je zien aan onze gerechten. De vleesstructuur is duidelijk te herkennen en geen stuk ziet er exact hetzelfde uit. Bovendien is kippenvlees het ideale ingrediënt voor een bewuste voeding omdat het veel vitamines, sporenelementen en mineralen bevat.

Ik hoor af en toe minder positieve geruchten over de kwaliteit van het kippenvlees en de toestand waarin de kippen leven. Wat is daarvan waar?

KFC houdt als onderneming zelf geen kippen en slacht zelf ook geen kippen. Wij kopen ons kippenvlees uitsluitend bij gecertificeerde leveranciers die onderworpen zijn aan de strenge kwaliteitscontroles van KFC. KFC neemt het dierenwelzijn zeer ernstig en werkt enkel samen met toeleveranciers die de wettelijk voorgeschreven EU-richtlijnen ten aanzien van dierenwelzijn in acht nemen.

Mag ik het recept van de KFC-kip?

Onze kipgerechten worden volgens het geheime en traditionele recept van kolonel Sanders, de oprichter van KFC, bereid. Spijtig genoeg kunnen we het recept niet openbaar maken. Maar je kunt natuurlijk altijd van de kip komen genieten in een van onze restaurants.

Locaties

KFC zoekt locaties

Voor verdere expansie van onze restaurants in België, zijn wij op zoek naar geschikte locaties. Wij zoeken landelijk naar zowel perifere als binnenstedelijke locaties, welke geschikt zijn of geschikt te maken zijn voor nieuwe restaurants. Perifere restaurant locaties Ten behoeve van onze restaurants met drive zoeken wij locaties die voldoen aan de volgende criteria:

  • gelegen nabij de op- en afritten van rijkswegen of drukke verkeersknooppunten;
  • goede zichtbaarheid en directe bereikbaarheid vanaf de openbare weg;
  • gelegen in gemeenten met tenminste 35.000 inwoners;
  • perceeloppervlak van tenminste 2.500 m2. Binnenstedelijke restaurant locaties gelegen in of nabij hoofdwinkelstraten of grotere winkelcentra;
  • gelegen in gemeenten met tenminste 75.000 inwoners;
  • vloeroppervlak minimaal 200 m2 op de begane grond;
  • nabij parkeergelegenheid en of doorgaande straat;
  • de mogelijkheid om een terras te voeren is een pre;
  • de nabijheid van een uitgaansgebied is een pre. 

Mocht u een mogelijk interessante locatie in eigendom hebben of op andere wijze in een positie verkeren om een locatie aan te bieden, neem dan contact met ons op.

KFC Holdings B.V.
Afdeling Development
E-mail: vastgoed@kfc.nl

Komt er binnenkort ook een KFC in mijn buurt?

In de komende jaren wil KFC het aantal Belgische vestigingen flink uitbreiden. Het is de bedoeling dat er overal in België nieuwe KFC-restaurants worden geopend, dus ook in jouw buurt! Soms duurt het echter even voordat we een geschikte locatie hebben gevonden. Hier vind je meer informatie over de ontwikkeling bij KFC.

Waar is er een KFC in mijn buurt?

De dichtstbijzijnde KFC vindt u hier.

Werken bij

Heeft KFC interessant werk voor me?

KFC biedt volop kansen. Of je nou op zoek bent naar een leuke bijbaan of een interessante carrière, bij KFC haal je altijd het beste uit jezelf, maak je het verschil voor anderen en heb je plezier in je werk. We bieden geweldige trainingen aan om zowel je start bij KFC als je loopbaan vleugels te geven. KFC creëert kansen, het is aan jou om deze te pakken. Impossible is nothing, jij bepaalt de bestemming van je carrière! Check hier waar jij kan starten!

Vind de dichtstbijzijnde KFC