Eerste voortgangsrapport na ondertekenen Better Chicken Commitment door KFC gepubliceerd

KFC neemt het verbeteren van het welzijn van kippen in de hele keten serieus: één jaar na de ondertekening van de Better Chicken Commitment verschijnt vandaag het eerste jaarlijkse voortgangsrapport.

22 juli 2020: Vorig jaar heeft KFC zich als eerste quick service restaurantketen aangemeld voor het Better Chicken Commitment, om het welzijn van de kippen binnen de gehele KFC toeleveringsketen te verbeteren. KFC werkt met verse kip in hun keuken. Daarom zijn onder andere de herkomst en kwaliteit erg belangrijk. En een hoge kwaliteit start met gezonde dieren.

Met dit eerste voortgangsrapport wil KFC zo transparant mogelijk zijn en een overzicht geven van haar toeleveringsketen. Ook laat KFC eerlijk zien welke stappen ze neemt om het welzijn van de kippen te verbeteren.

Naast het inzichtelijk en meetbaar maken van de keten, is één van de belangrijkste lessen uit het rapport dat KFC het niet alleen kan. Er is nog veel werk aan de winkel. Naast KFC en haar toeleveringsketen zijn ook andere voedingsmiddelenbedrijven nodig om vooruitgang te boeken op het gebied van dierenwelzijn.

Bij de publicatie van het rapport zei Ben Lauritz, directeur van KFC Northern Europe: “We zijn trots op deze stap. En blij dat we kunnen laten zien dat we het niet laten zitten bij het ondertekenen van de Better Chicken Commitment alleen. Dit eerste voortgangsrapport helpt ons en onze toeleveranciers om daadwerkelijk voortgang te boeken en het welzijn van kippen te verbeteren. Het geeft een duidelijk signaal af aan iedereen – onze leveranciers, onze teams en onze stakeholders – over wat wij verstaan onder het verbeteren van dierenwelzijn. Meten is weten, dus de cijfers in dit verslag vormen een solide maatstaf voor onze toekomstige vooruitgang. Zo kunnen we blijven werken aan onze missie: de lekkerste kip serveren, ter plekke vers bereid in onze restaurants, afkomstig van kippen die een goed leven hebben gehad.”

Dirk-Jan Verdonk, algemeen directeur World Animal Protection Nederland: “KFC Noord Europa bewijst met deze jaarmonitoring hoe serieus ze dierenwelzijn nemen. We zijn blij met de transparantie die het bedrijf biedt en die het de komende jaren mogelijk maakt om de verbeteringen te volgen door de implementatie van de Better Chicken Commitment. Andere bedrijven kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Ook de wijze waarop KFC Noordwest-Europa samenwerkt met maatschappelijke organisaties verdient lof en zal gaandeweg resulteren in een beter leven voor tientallen miljoenen dieren per jaar”.

Om het volledige rapport te lezen en meer te weten te komen over het huidige welzijnsbeleid van KFC, klik HIER

Vind de dichtstbijzijnde KFC